сряда, 14 септември 2011 г.

БФЕС strikes again!

Тук ще вкарам нестандартно въведение...

- Шибани долни, некадърни, тъпи, слабоумни траверси. Кухи шибани лейки, да ви опраши слон, да ви го набичи птеродактил. Кашалот да бъде спътник в леглото ви. Майка ви проста, фекални феи недоклатени!

... Сега се чувствам малко по-добре.

Историята е следната:
- Последните 5-6-7 години най-важните и водещи турнири в българския гейминг се провеждат със "съдействието" на БФЕС, които държат лостовете за България. Почти всяка година има по един голям fail. И тази година не е изключение.

Преди няколко месеца WCG и ECG най-после им се изплъзнаха от ръцете и вече са организирани от Gaming LTD. Но БФЕС все още държат правата за ieSF (International eSport festival), който се провежда ежегодно в Корея...

За да постигнат целите си от ieSF трябва по-внимателно да си подбират партньорите... Хубава работа, ама българска :(
Long story short:


На 15ти IX има обявен турнир, който ще се проведе на пл. Батенберг за единственото място за българин на този международен подиум. Дисциплината е StarCraft2.

На 12 IX - БФЕС (Българска Федерация по Електронни Спортове) обявява, че турнира ще се проведе на 13 IX сутринта, по някое време.
- Причина - "Промяната бе наложена поради невъзможността на част от играчите да пътуват до София, за да докажат способностите си."
- Резултат - Турнира се провежда нормално, като започва в 10 часа сутринта. Свършва около обяд. Във финала Kalin побеждава NotAlone с резултат 2-0.

До тук добре, всичко е нормално...
Изведнъж организаторите обявяват:
- До 15 часа, днес (13.IX) трябва да ни изпратите сканирано копие от вашия паспорт. На което условие НИТО ЕДИН играч в турнира (не само финалистите) не може да отговори по една или друга причина. 
В последствие от БФЕС се обаждат на всевъзможни хора, само и само, за да намерят някой играч (може и да не играе StarCraft2), само и само за да пратят някого на турнира в Корея...

Свързват се с едно момче (aka Gannon), който разбира за какво става реч и отказва на БФЕС да участва в тяхната поредна химера (ЕВАЛА пич!, аз ако съм на твое място сериозно ще се замисля дали да не отида на безплатна екскурзия до Корея, но ако прочетеш това знай, че няма за какво да те е яд и получаваш от всички играчи в България един дълбок поклон!).

Така в последствие резултата е, че БФЕС с тотално пръдливите си, тлъсти задни части пак осраха нещо толкова елементарно и сега или няма да пратят никакъв представител в Корея, или са нагласили отново нещата, че някое "френдче" на г-н Славчев да отиде на междуконтинентална разходка...


Въпроси и противоречиви моменти:
1. На 2.IX БФЕС обявяват, че ще има турнир за ieSF за България. Преди това никой даже не подозираше, че още съществуват... Но поне излезна сравнително навреме в пространството информация за турнира, след като някоя заблудена душа е влезнала по случайност в сайта им.
2. Обявяват, че турнира ще се проведе на 15.IX на открито на пл. Батенберг... WTF?! Турнир на открито... smells like bullshit.
3. На 12.IX обявяват, че се издърпва турнира да се играе на 13.IX... ЗАРАДИ ХОРАТА ОТ ПРОВИНЦИЯТА?!
4. Заради хората от провинцията, след като свършва турнира казват, че Kalin трябва да си донесе паспорта до 15 часа... в СОФИЯ... В офиса на БФЕС?!
YES BABY
5. Малко по-късно става ясно, че може и само сканирано копие... За к'во ви е сканирано копие, дебили недни?
Най-дразни (поне мен) следното:
6. От къв шибан зор, вие дебили, чийто сексуални фантазии граничат с тези на Робинзон Крузо, на острова с козите, дърпате турнира 3 дни по-рано да се играе и след това казвате, че крайния срок за пращане на тъпия паспорт (или к'вото там искате, предполагам по-удачно ще бъде писмо с умряла скумрия в него), като предварително турнира бе назначен за 15.IX.2011г?!??

Отговори на всички тези неща, както и на много други, които няма смисъл да ги добавям (тея са ми достатъчни на мен), могат със сигурност да се дадат. Всички отговори ще бъдат един и същи, а именно:
- БФЕС e организация, без организация. Това е себенаречена "българска федерация", която в нея единственото федеративно нещо представлява двойния стомах на човека, който я води (ако не се лъжа е и единствения й член) г-н Николай Славчев.
г-н Николай Славчев
Тази снимка я слагам тук, за да могат всички потребители един път да видят "вожда" и да знаят кого да мразят, за положението на гейминга в България. Защото от страна с много златни и сребърни медали, спечелени много награди и успехи на международната сцена в периода 2000 - 2006г., последната петилетка сме почти на сухо, ако не и да кажа на минус.

Ето малко информация за един от подвизите на г-н Николай Славчев встрани от гейминга.

3 коментара:

  1. Две неща да отбележа:
    - Пропуснах да им пожелая да починат в киши;
    - Нарочно не съм слагал линкове към сайта на БФЕС, защото не искам да генерирам какъвто и да е било трафик към прокажения им сайт. Ако искате да се уверите в датите и нещата, питайте чичо google, той ще ви опъти.

    ОтговорИзтриване