събота, 15 юни 2013 г.

В Kuprulu sector по български

Team pSi @ StarCraft 2 Clan League
Безсрамно взаимствано от psistorm.eu
Настоящата публикация е свързана с една от моите гордости, които започнах като пубер, а сега като голям следпубер все още продължавам да организирам и развивам държа жива.

Утрешните събития ме връщат към Август 2004та. Тогава за първи път, все още младият състав на dH][p се изправи срещу вече сравнително опитният състав на Nb. 


След този двубой се зароди едно родно съперничество, което изпълни пространството около българският StarCraft с грозни слова, лоши чувства и неприятни картинки.
От страни нещата изглеждаха неприятно и грозно, но всъщност този мач ни тикна към ръба - да разберем дали сериозно мислим да погледнем на съревнованието или просто сме поредната сбирщина от хора.
По това време имаше десетки български отбори, стотици чуждестранни и няколко Корейски, които стояха на върха на еволюционната верига.
  
Ние бяхме на дъното на пирамидата, но имахме любовта към виртуалните битки и нуждата да се доказваме.

Следващите години не променихме курса, като от най-млад и непретенциозен български отбор се превърнахме в най-успешният отбор, който родината е имала.

Огромно бе щастието, когато успяхме да победим български отбори еталони като Me_,  български отбори с претенции като [S.A], световни величия като fnatic. 
Личните успехи на не един от отборните играчи ни радваха и ни даваха възможност да се сплотяваме и да гледаме в бъдещето с очакване за нови успехи.
В един момент вече тези успехи бяха на лице. Като лидер станах първият човек, който бе избран от местното общество като лидер на националният отбор. Любо - Masscata успя да достигне подножието на световният SCBW, като се пребори до top16 на World Cyber Games, а там за съжаление се изправи срещу тогавашният победител - Luxury.

Borislav and Masscata
Все резултати, които ни даваха повод да се радваме.

За първи път се събирахме StarCraft хора без повод - да ядем, да пием, да правим други неща.
- Все неща, които в днешни дни изглеждат все по-малко странни, ако не и напълно естествени.
Всички тези хубави неща обаче бяха съпровождани неизменно със завистливи погледи, омраза и грозни слова. 

Не веднъж сме били на път да загине всичко което сме правили, благодарение на недобросъвестни членове, благодарение на нехайни помощник лидери, жени (women are evil, I tell you! :D )...

НО, да се върнем към утрешните събития. 

Предстои ни мач с единственият останал български отбор освен Team pSi.

В техният състав виждам, това което виждах в нас - желание за изява и доказване. Спортна злоба, прикрита и лимитирана омраза, арогантност.

За съжаление тази арогантност не е подплатена с реални резултати, тъй като днешната StarCraft2 сцена е далеч от състезателният характер и желанието за доказване, което съществуваше в SC:BroodWar. Отборите нямат нито поле за изява, нито реалната преценка какво означава да имаш умение. Отборите не са изминали пътя на промяната, тъй като никога не им се налага - те просто умират при първата нужда от промяна, защото не бива индикирана и когато се осъзнае нуждата от нея, тази нужда вече тропа на вратата и казва "too late for micro".

Утрешният мач е първият ни мач срещу български отбор от пролетта на 2010та година. До сега не е имало отбор от родината ни, който да достигне нивото на което ние се състезаваме - дали защото се е разпаднал преди да успее да ни настигне, дали защото е бил откровено слаб - причини различни.

team pSi members
Ерозия in it's prime

С настоящата статия поздравявам Team AG (Акушер Гинеколози) за успехът им да настигнат един ерозиращ, стар отбор от гейминг пенсионери, като нас. Ние се хвалим с това което сме постигнали, но никога повече няма да подобрим. 
Не гледаме на бъдещето като предизвикателство, а като просто  на нещо, от което не искаме да се откачим, защото тази лична традиция се е впила в кожата ни и изпълва същността ни. 
Пожелавам на AG в утрешният ден да вкусят малко от това през което сме минали и да се докоснат до чувството за съперничество и превъзходство.

Иронията ми се е завряла под ноктите и маца по клавиатурата мръсотиики.
Очаквах "flame war", но той не се случи... за сега.

Надявам се "конкурентите" да прочетат настоящата статия, така че да се нахъсат. Победата винаги е по-сладка, когато жертвата се бори с настървение.
- "Обичаме ги да шават като рибки."

Мачът започва в 20:00, а мястото където ще се обновяват резултатите и съставите е тук: http://starcraft2.ingame.de/sc2cl/?m=encounter&encounterId=34018

Bonus gif:

Няма коментари:

Публикуване на коментар