петък, 30 септември 2011 г.

Echo of the ages

Помня едно време как нямаше никъде стриймове. Нямахме и достъп да гледаме online на живо игрите на корейците и всички запалени gamer-и чакаха края на седмицата, когато ще могат да си свалят поредната порция VOD-ове. 
Тогава единствения шанс да се докосне човек до добрите игри бе чрез т.нар. "battle report" на някой пичага, който живее в Корея и преразказва играта, която гледа.
След дълго търсене успях да открия любимата ми PvP игра, която съм играл и сега ще я пресъздам в картинки и такъв battle report.


Двамата играчи се "раждат" на картата Longinus.
rF-Grast (лилав) се намира на позицията от 6 часа, а неговия опонент Djadja (оранжев)  е на позицията от 3 часа. Първоначално и двамата играчи тръгват да скаутват на позицията от 11 часа, но няма никой там. 

Djadja тръгва с по-бърз gateway и се насочва към начален пуш с 2gate зилоти, докато rF-Grast играе на 1 gate core, с два зилота into goons. С първия зилот и пробата Djadja успява да свали 2 проби на rF-Grast, а през това време и да убие скаутващата проба в своята база. Последва малка микро битка между два зилота, от която Djadja излиза победител, но оцелелия зилот е само на 23 hp и го връща назад, като през това време е готов и неговия core, но за rF-Grast вече е пуснат ъпгрейда за range на goon-ите.




В момента, в който rF-Grast пуска 2ри гейт, неговия опонент пуска 3ти, за да продължи с масирането. rF-Grast контраатакува с няколко драгуна, в момента в който му става ъпгрейда за range, но Djadja, просто има повече армия и с малък пропуск в micro-то rF-Grast, губи 3 dragoon-a, застава на рампата в центъра на картата с дошлите подкрепления, но и там не успява да задържи позицията.



Напрежението се пренася пред natural-а на rF-Grast, където той разполага с по-малко армия. През това време е готов неговия robo tech и е готов първия shuttle и чака да излезне reaver, с който да може да се отбранява адекватно. Djadja има двойно повече драгуни в този момент и пуска експанд, на своя natural. Grast e принуден да вкара част от работниците си в отбраната, за да се задържи в играта. Силно reaver micro подкрепено от проби и 1 dragoon спасяват положението за rF-Grast, за момента, но с цената на загубени 7 работника.



 Лек supply block за rF-Grast при 41 срещу 60 лимит в полза на оранжевия протос. 4 драгуна и 1 ривър, който пак спасява положението срещу 10 за Djadja. Втори reaver излиза за rF-Grast и ъпгрейда за бързина на shuttle-a е готов. С добро позициониране на единиците Grast успява да се отбрани за пореден път, не без помощта на така ценните до този момент reaver-и!


След тази битка rF-Grast качва и 2та reaver-a и ги понася към natural expanda на Djadja, където успява да свали огромно количество работници.


Втори shuttle за Grast излиза, а през времето, в което връща към базата си първия, отново е нападнат от Djadja, но и този път с добро позициониране на армията успява да се отбрани добре. След битката Grast пуска citadel, а Djadja вече му става готов Templar Archives сградата. 3 reaver-а за Grast. Преимущество в броя на единиците и лимитa - контраатака, обаче бива заклещен и обграден в средата на картата от Draggon-ите на Djadja и "убит". 


Grast успява да спаси 2 от reaver-ите си, като с единия се насочва към експанда на Djadja, за да навреди на икономиката му, но веднага е забелязан и резултатите са минимални. Templar Archives и за rF-Grast вече се прави, а през това време Djadja има готов robotics със observatory. Отново значително предимство в лимитите за Djadja, опитва атака, но неуспешно. Все пак печели времето и възможността да си пусне трети експанд на mineral only-то, което е близо до неговия main. Откъм продукция и двамата играчи са с равен брой сгради - 6 срещу 6 gateway-a. Първите темплари за Djadja за налице, а Grast отново атакува икономиката му с reaver на експанда @5. В същия момента Djadja решава да атакува, но бива блокиран от голям брой драгуни и 2 reaver-a. Работниците на Grast избозват всичките му минерали в main-a и отчаяно излиза навън в опит за последни "клизматични" битки преди да загуби играта, като в композицията разполага и с 2 dark templar-а. Силни стормове за Djadja, но предвидливо reaver-a на rF-Grast e издърпан по-назад, за да не бъде засегнат, а dark-овете са насочени към левия фланг на обграждащата армия, където убиват dragoon-ите на Djadja.



Djadja остава без армия и отчаяно добавя още 2 gateway-а към своята продукция, докато Grast се насочва към експанда от 5 часа с основната си армия, а с reaver към natural експанда, a също така и сваля от един shuttle 2 dark templar-a и 2 zealot-a в main-а, на Djadja, с които убива много проби, главния nexus и robo build-a.


Общо с трите атаки Grast успява да убие 43 проби, с което унищожава почти изцяло икономиката на Djadja и го води с 121 срещу 58 лимит. Нататък всичко е въпрос на "1a".


Крайния резултат можете да прецените какъв е бил чрез тази проста статистика от произведени и убити едници:

GG

1 коментар:

  1. haahhahahahahahahaha OLIGOFRENSKA KATERICA TAKAVA NEMASH LI PO VAJNA RABOTA DA VURSHISH OT TIQ REPORTI :D

    ОтговорИзтриване