понеделник, 12 септември 2011 г.

ON!Fest

Наближава датата на т.нар. първи фестивал за улична и младежка кутлура в България!


Както повечето от вас, предполагам знаят, той ще се проведе в Inter Expo Center в София на Цариградско шосе в периода от петък до неделя, включително, през настоящата седмица. (aka 16-18.IX.2011)

В него ще има адски много неща и само, за да ги изредя няма да ми достигнат и 3 поста, пък камо ли един. За това ще се насоча към някой конкретни акценти, които малко или много ме касаят.


Първо ще обърна внимание на World Cyber Games квалификациите!


През 2008ма година се проведоха последните квалификации за България, под шапката на БФЕС. С тях не се занимавах изобщо. Проведоха се в София - Ma3x. Общо взето и атмосферата и организацията и всичко бяха под голяма критика. За моя радост тогава се класира Любомир Занев "Masscata" - представител на отбора, който водя - тогава под иметo iMpulsive Gaming. Той бе и играча от България, който постигна най-голем успех на големия финал в Германия в дисциплината StarCraft: BroodWar - топ 16, където загуби от корейския зерг, който взе и първото място накрая - Luxury.
От 2008ма година БФЕС тотално заеба нещата и умряха каквито и да е надежди за българи на най-големия gaming форум в света.

iMp-Masscata
Тази година е специална, защото друга организация успя да се намеси в правата на БФЕС и най-после българския играч да получи място под слънцето с възможност за участие на големите финали, които тази година ще се проведат в Корея - Бусан.
Надпреварите ще бъдат в две дисциплини - Fifa и StarCraft2: Wings of Liberty.

Разбира се, като лидер на националния отбор по StarCraft2 и най-титулувания отбор в StarCraft:BroodWar и StarCraft2 историята на България, това е едно голямо събитие, което няма начин да не бъде оважено. Като цяло тази година целта не ни е да изпратим играч на WCG, а по-скоро да се представим на достойно ниво и да се съберем. За жалост това е доста силен проблем в гейминга - ако нямаш стабилен финансов "background" няма начин добрите стари играчи да останат при теб, защото и да останат добри то те се прехвърлят в отбори, където ще получат повече от колкото там където им харесва. Има и други, които все пак оставят играта като хоби и оставаме заедно, но те нямат нужната мотивация да играят толкова, че да бъдат най-добрите, защото все пак играта е хоби и не е достойно месечно перо в приходите на един сравнително, ако не и напълно самостоятелен човек.

Това е една дълга и сложна тема, която няма смисъл да зачерквам и описвам подробно сега. 

На ON!Fest ще има WCG квалификации, което е най-важното! Те ще се проведат в събота и неделя, като края на записването ще бъде в 10 часа на съботата (17.IX), което значи, че тези от вас които искат да участват в турнира ще трябва да се явят преди този час и да покажат желанието си на хората, организиращи турнира. Предполагам, че един от тях ще бъдете Kerrhigh - бившия ми помощник лидер в iMp, така че ще срещнете едно момче с висока руса коса и ще му кажете "Ко стаа Пеши, пиши ме да пуцам!".

Друго събитие на ON!Fest, което аз лично очаквам да събере най-голяма популярност е гостуването на световно известните: 






Имена, които няма смисъл да обяснявам кои са и що са. Ако някой от тях не ви е познат, просто напишете в google, имената им и се подгответе да бъдете шокирани. Тези имена в съвременната електронна музика, може да бъдат еквивалент на групи в рок културата, като Guano Apes, Deftones и Iron Maiden. Не се шегувам!

Концерта ще се проведе в събота срещу неделя, така че се подгответе за размазвация!

Разбира се ще бъдат нужни билети за да присъствате на събитията от ON!Fest. Все пак на тази земя вече няма безплатни удоволствия. Парите на пръв поглед може да изглеждат малко повечко, от колкото всеки би дал, но ще ви кажа аз от какъв ъгъл гледам на нещата.

- До сега никога не се е случвало да можем да се съберем толкова много играчи от цяла България, да се видим, да ни бъде супер яко, а на всичкото отгоре да дойдат едни от най-големите в света вечерта да ни свирят! Хора, с които се виждаме 2 пъти в годината поотделно, този път ще се съберем наведнъж и на всичкото отгоре ще имаме възможност да присъстваме на най-якото парти за сезона, ако не и за годината! Това ако не е ЯКО, не знам кое е ЯКО.

Има и адски много други неща, но ще стане прекалено дълго писанието, през следващите дни сигурно пак ще пиша по темата, така че ако ви е любопитно следете блога :)

 Програмата на HMSU класика (както е наречен концерта в събота) е следната:



Официалния сайт на ON!Fest
bonus pic

Няма коментари:

Публикуване на коментар