вторник, 14 февруари 2012 г.

За A.C.T.A. с любов :&

Нали? 
Много нашумяла тема напоследък - всеки втори има мнение, всеки втори се прави на велик, всеки втори знае... Какво знае - че е недоволен и трябва да се протестира. Много тъжно е, че много хора реално изобщо не се интересуват, а просто се връзват на всичко, което залива мрежата и се водят по акъла на хората. Е поне тоя път наистина има смисъл! Добре че имаше протести и неща, че България да поеме едно неутрално положение спрямо договора (от тази сутрин) и да не бъдат предприемани мерки по отношение на изменения и поправки в законите, които са засегнати от т.нар. ACTA.

Подходяща песен, в която се пее:
"Everybody get locked in" ^^;;

Просто е жалко, колко много хора не осъзнават за какво става реч, ама щом е речено, че ще се протестира те го правят, за това ми е мъчно.

Бойко Борисов  
Доволни ли сте?
България се отказа от АСТА -


Това не знам дали е похват използван от медиите или пряко  предадени слова на нашия така обичан премиер, ама изглежда жалко.

КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ?!

- Аз дали съм доволен или не, какво значение има? Трябва да се направи най-доброто за народа и държавата, не за да бъде доволна Ганка и Пешо. Ако ще се прави нещо, за да бъде доволен някой, айде да съборим затворите и да пуснем престъпниците на свобода (не че на практика по-заможните от криминалния контингент не са...), ама това е абсурдно.

Той министърA верно, трябва да служи на народа, ама служи за неговото добро, а не за да бъде доволен... Баси жалкото изказване, честно.

В главата ми изниква следната картинка:
- Малко дете се разхожда по улицата, яде си сладоледа в кутийка и изведнъж идва братовчед му, взима кутийката и не му я връща. Сладоледа се разтапя и става на пастет, тогава братовчедчето връща кутийката с останалия сладолед на малкото дете и му казва - Доволен ли си?

Доста жалко наистина.

Сега си представете, че сладоледа представлява нашата и вашата свобода в интернет пространството (и не само). Детето сме всички ние, а големия братовчед е правителството (Бат ни пресвети Бойко) и ни пита "Доволни ли сте?".

Да ти пикам на свободата и да ти серем на устята, това бих казал аз, след което ще си хвана сладоледа и ще му го размажа в лицето. Жалко, че нямаме свободата да го направим самите ние...
bonus gif:

Няма коментари:

Публикуване на коментар